Tortilla's met falafel & feta
Tortilla's met falafel & feta

Tortilla's met falafel & feta

Met hummus-yoghurtsaus en verse munt

Mezze zijn de Midden-Oosterse variant op de Spaanse tapas. Vandaag maak je van allerlei losse hapjes een verrassend zomers gerecht met falafel, hummus en tortilla's. Voor het echte vakantiegevoel zet je alles los op tafel zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Allergens:
Gluten
Sesame
Sulphites
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

1 unit

Tomaat

125 g

Falafel met tomaat

(Contains Gluten)

2 unit

Witte tortilla

(Contains Gluten)

40 g

Hummus

(Contains Sesame, Sulphites, Mustard)

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

40 g

Feta

(Contains Milk)

10 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3448 kJ
Calories824 kcal
Fat46 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate72 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein25 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaat in dunne halve plakken.

Falafel bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 7 – 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan en bewaar op een bord met keukenpapier.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla verwarmen
4

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Garnering voorbereiden
5

Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.

Serveren
6

Verdeel de hummus-yoghurtsaus over de tortilla's. Verdeel daar overheen de plakjes tomaat, courgette en als laatste de falafel. Garneer met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.