Mezze zijn de Midden-Oosterse variant op de Spaanse tapas. Vandaag maak je van allerlei losse hapjes een verrassend zomers gerecht met falafel, hummus en tortilla's. Voor het echte vakantiegevoel zet je alles los op tafel zodat iedereen lekker zelf kan pakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
1 unit
Tomaat
125 g
Falafel met tomaat
(Contains Gluten)
2 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
40 g
Hummus
(Contains Sesame, Sulphites, Mustard)
25 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
40 g
Feta
(Contains Milk)
10 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
2 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaat in dunne halve plakken.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 7 – 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan en bewaar op een bord met keukenpapier.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.
Verdeel de hummus-yoghurtsaus over de tortilla's. Verdeel daar overheen de plakjes tomaat, courgette en als laatste de falafel. Garneer met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.