Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Evenwichtige tortilla's - caramba, ze bestaan! Ontdek deze balansversie, bereid met verse ingrediënten vol voordelen. Neem bijvoorbeeld de bonen en kikkererwten: rijk aan eiwitten, vezels, vitamine B, ijzer, magnesium... En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe ze je energieniveau stabiel houden - het zijn namelijk langzame koolhydraten.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Kikkererwten

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ unit

Komkommer

100 g

Gekleurde cherrytomaten

2 unit

Bruine tortilla

(Contains Gluten)

25 g

Feta

(Contains Milk)

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

25 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

20 g

Mangochutney

(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2533 kJ
Calories606 kcal
Fat24 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate67 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber15 g
Protein21 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Strainer
Large Bowl
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

.
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

.
3

Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.

.
4

Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.