Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, en heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ pack
Kikkererwten
1 teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Aubergine
½ unit
Komkommer
125 g
Rode cherrytomaten
3 unit
Bruine mini tortilla
(Contains Gluten)
½ unit
Avocado
25 g
Feta
(Contains Milk)
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
40 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
20 g
Mangochutney
(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1 cm dik.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak op middelhoog vuur de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.
Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten door de groenten in de grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Doe de feta, bladpeterselie, avocado en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Leg de gegrilde aubergine op een schaal. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.