Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, en heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Kikkererwten

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Aubergine

½ unit

Komkommer

125 g

Rode cherrytomaten

3 unit

Bruine mini tortilla

(Contains Gluten)

½ unit

Avocado

25 g

Feta

(Contains Milk)

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

40 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

20 g

Mangochutney

(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3734 kJ
Calories893 kcal
Fat45 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate82 g
Sugar29 g
Dietary Fiber24 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Sieve
Large Bowl
Small Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1 cm dik.

Kikkererwten bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak op middelhoog vuur de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.

Smaakmakers klaarmaken
3

Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten door de groenten in de grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
4

Doe de feta, bladpeterselie, avocado en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Leg de gegrilde aubergine op een schaal. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.