Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
4 piece
Garlic
½ piece
Onion
1 cm
Fresh ginger
¼ piece
Lime
70 g
Corn
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 g
Beef mince
3 piece
Mini tortillas
(Contains Wheat)
10 g
Salted peanuts
5 g
Fresh mint
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
¼ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
30 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
50 g
Slaw mix
½ tablespoon
Sunflower oil
½ teaspoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in partjes. Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Meng in een kleine kom de knoflook, gember, sojasaus en 1/2 el water per persoon (zie Tip). Pers er vervolgens een partje limoen per persoon boven uit. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de marinade toe bij het rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's en de blaadjes van de verse munt grof. Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt en voeg per persoon 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt toe.
Serveer de mais, slamix, gesneden witte kool en wortel, pinda's, verse munt, gebakken rundergehakt en partjes limoen allemaal in verschillende kommen. Serveer met het mayonaisesausje. Verdeel de mini-tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen.