Baharat, wat Arabisch is voor 'specerijen', is een populair kruidenmengsel in keukens in het Midden-Oosten. Het is een mix van onder andere paprika, komijn en nootmuskaat en wordt vaak gebruikt voor lam, kip, vis of soep. In dit recept gebruik je de baharat om de kikkerwerten en het lamsgehakt een milde, warme smaak te geven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ pack
Kikkererwten
¾ teaspoon
Baharat
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
½ unit
Knoflookteen
100 g
Lamsgehakt
½ unit
Komkommer
½ unit
Rode paprika
¼ unit
Rode ui
3 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
50 g
Yoghurt-tahinsaus
(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)
1.25 tablespoon
Olijfolie
¼ teaspoon
Zout
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de kikkererwten af in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier met per persoon 1/4 el olijfolie en 1/4 tl baharat. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kikkererwten 18 – 22 minuten in de oven, of tot ze krokant en goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng het lamsgehakt in een kom met de helft van de peterselie en per persoon 1/4 tl zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en bak de rest van de baharat tot het begint te geuren. Voeg de overige olijfolie en knoflook toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak nog 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer en de rode paprika in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
Meng in een saladekom de paprika, rode ui en komkommer met de helft van de yoghurt-tahinsaus, de overige peterselie en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de krokante kikkererwten. Vul de tortilla's met het lamsgehakt en serveer met de overige yoghurt-tahinsaus.