Tortilla's met lamsgehakt en krokante kikkererwten
Tortilla's met lamsgehakt en krokante kikkererwten

Tortilla's met lamsgehakt en krokante kikkererwten

Met frisse salade en yoghurt-tahinsaus

Baharat, wat Arabisch is voor 'specerijen', is een populair kruidenmengsel in keukens in het Midden-Oosten. Het is een mix van onder andere paprika, komijn en nootmuskaat en wordt vaak gebruikt voor lam, kip, vis of soep. In dit recept gebruik je de baharat om de kikkerwerten en het lamsgehakt een milde, warme smaak te geven.

Allergens:
Gluten
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Kikkererwten

¾ teaspoon

Baharat

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Knoflookteen

100 g

Lamsgehakt

½ unit

Komkommer

½ unit

Rode paprika

¼ unit

Rode ui

3 unit

Witte tortilla

(Contains Gluten)

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olijfolie

¼ teaspoon

Zout

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2966 kJ
Calories709 kcal
Fat52 g
Saturated Fat20.7 g
Carbohydrate25 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber10 g
Protein28 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Paper Towel
Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Kikkererwten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de kikkererwten af in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier met per persoon 1/4 el olijfolie en 1/4 tl baharat. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kikkererwten 18 – 22 minuten in de oven, of tot ze krokant en goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Gehakt kruiden
2

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng het lamsgehakt in een kom met de helft van de peterselie en per persoon 1/4 tl zout.

Gehakt bakken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en bak de rest van de baharat tot het begint te geuren. Voeg de overige olijfolie en knoflook toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak nog 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
4

Snijd ondertussen de komkommer en de rode paprika in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Salade mengen
5

Meng in een saladekom de paprika, rode ui en komkommer met de helft van de yoghurt-tahinsaus, de overige peterselie en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de krokante kikkererwten. Vul de tortilla's met het lamsgehakt en serveer met de overige yoghurt-tahinsaus.