Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

75 g

Falafel

(May be present Mustard, Soy, Gluten)

½ piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

½ piece

Lemon

¼ pack

Chickpeas

⅓ sachet(s)

African-inspired spice mix

2 piece

Wholewheat tortilla

(Contains Wheat)

1.5 teaspoon

Ground paprika

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories826 kcal
Energy (kJ)3457 kJ
Fat40.1 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate81.5 g
Sugar11 g
Dietary Fiber20.8 g
Protein26.7 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Colander
Small Bowl
High-Sided Bowl
Stick Blender
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik en de ui in halve ringen. Meng in een kom de groenten met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier. Leg de ongepelde knoflookteen erbij en bak 18 - 22 minuten in de oven. Haal uit de oven en bewaar apart. Houd de oven warm voor later gebruik.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de verse kruiden fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm lang. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom de tomaat met de verse kruiden en de komkommer. Voeg per persoon: 1/2 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Meng in een kleine kom de helft van de yoghurt met 1/2 tl mosterd per persoon en breng op smaak met peper en zout. Laat daarna de kikkererwten uitlekken in een vergiet boven een kom. Bewaar het vocht apart.

Spread bereiden
4

Druk de gepofte knoflookteen uit de schil. Meng in een hoge kom de kikkererwten, ovengroenten en knoflookteen met per persoon: 2 el kikkererwtenvocht, 1 el citroensap, 1 tl Afrikaanse kruiden, 1/4 tl zout en de overige yoghurt. Pureer met een staafmixer tot een stevige spread. Voeg eventueel wat extra vocht van de kikkererwten toe om het smeuïger te maken en breng verder op smaak met het overige citroensap, peper en zout.

Falafel bakken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de falafel 2 – 4 minuten.

Weetje: Deze tortilla's zijn gemaakt van 100% volkorenmeel. Hiervoor wordt in tegenstelling tot witte graanproducten, de hele graankorrel gebruikt, dus ook het vliesje. Daarom zijn volle granen veel rijker aan voedingsvezels, ijzer, calcium, fosfor en vitamine B1, 2 en 3. Dit alles heeft een gunstig effect op je energielevel, stoelgang, bloeddruk, cholesterol, bloedsuikerspiegel.

Serveren
6

Verdeel de tortilla's over de borden. Halveer de falafelballetjes en beleg elke tortilla met de wortel-kikkererwtenspread, de halve falafelballetjes en de salade (zie Tip 1). Besprenkel met de yoghurtsaus, verkruimel de witte kaas erover en vouw de tortilla dicht (zie Tip 2).

Tip 1: Smeer een klein beetje van de spread aan de zijkanten van de tortilla, dan blijven ze goed dichtplakken.

Tip 2: Heb je nog spread over? Gebruik het de volgende dag voor bij de lunch of als dip.