Wat een feestmaaltijd! Vandaag maak jij een hartige taart van tortilla's. Je kan de tomatensalsa als topping gebruiken en eventueel een toefje zure room toevoegen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
100 g
Chicken mince with Mexican seasoning
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
½ pack
Chopped tomatoes
70 g
Corn
2 piece
Flour tortillas
(Contains Wheat)
15 g
Grated cheddar
1 piece
Tomato
¼ piece
Lime
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng de helft van de bladpeterselie met de geraspte kaas in een kleine kom. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais af.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de paprika en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 3 minuten.
Meng de tomatenblokjes en mais door de paprika, laat 8 - 10 minuten zachtjes koken tot het vocht van de tomaten verdampt is en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Leg een tortilla op een bakplaat met bakpapier. Beleg de tortilla met 1/3 van de kaas en een schep tomatensaus. Leg op de tomatensaus weer een tortilla. Herhaal dit door weer een schep tomatensaus op de volgende tortilla te leggen en eindig met een tortilla. Bestrooi de bovenste laag met de overgebleven kaas. Bak de tortillataart 10 - 12 minuten in de oven, of tot de cheddar goudbruin is gekleurd.
Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Maak dan twee of meerdere tortillataarten.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Meng in de kleine kom de tomaat, de overgebleven bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd met een scherp mes de tortillataart in 2 punten per persoon. Verdeel de punten tortillataart over de borden en serveer met de tomatensalsa.