Tortillataart met kipgehakt
Tortillataart met kipgehakt

Tortillataart met kipgehakt

met mais en frisse tomatensalsa

Wat een feestmaaltijd! Vandaag maak jij een hartige taart van tortilla's. Je kan de tomatensalsa als topping gebruiken en eventueel een toefje zure room toevoegen.

Tags:
Family
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Chopped tomatoes

70 g

Corn

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

15 g

Grated cheddar

1 piece

Tomato

¼ piece

Lime

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories702 kcal
Energy (kJ)2938 kJ
Fat28 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate73 g
Sugar22 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein36 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Casserole
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng de helft van de bladpeterselie met de geraspte kaas in een kleine kom. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais af.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de paprika en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 3 minuten.

Laten koken
3

Meng de tomatenblokjes en mais door de paprika, laat 8 - 10 minuten zachtjes koken tot het vocht van de tomaten verdampt is en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Tortillataart maken
4

Leg een tortilla op een bakplaat met bakpapier. Beleg de tortilla met 1/3 van de kaas en een schep tomatensaus. Leg op de tomatensaus weer een tortilla. Herhaal dit door weer een schep tomatensaus op de volgende tortilla te leggen en eindig met een tortilla. Bestrooi de bovenste laag met de overgebleven kaas. Bak de tortillataart 10 - 12 minuten in de oven, of tot de cheddar goudbruin is gekleurd.

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Maak dan twee of meerdere tortillataarten.

Salsa maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Meng in de kleine kom de tomaat, de overgebleven bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd met een scherp mes de tortillataart in 2 punten per persoon. Verdeel de punten tortillataart over de borden en serveer met de tomatensalsa.