Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Tomato
70 g
Corn
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
100 g
Chicken mince with Mexican seasoning
100 g
Passata
3 piece
Mini tortillas
(Contains Wheat)
40 g
Grated cheddar
¼ piece
Lime
30 g
Lamb's lettuce
40 g
Chopped red onion
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de rode ui en het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met een partje limoen en de salade.