Tostada's met gekruid kipgehakt en cheddar
Tostada's met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada's met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat

Verbeterd ingrediënt in je box! Het kipgehakt bevat minder zout en is net zo smaakvol.

Tags:
Family
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Tomato

½ unit

Onion

70 g

Corn

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

100 g

Passata

3 unit

Mini tortillas

(Contains Wheat)

40 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

¼ unit

Lime

30 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3231 kJ
Calories772 kcal
Fat38 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate65.4 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein39.3 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snipper de ui.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
Tostada's maken
3
  • Verdeel ondertussen de tortilla's over een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verdeel de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie met het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing.
  • Serveer de tostada's met de overige limoenpartjes en de salade.