Tostada's met tonijn en garnalen
Tostada's met tonijn en garnalen

Tostada's met tonijn en garnalen

met mangosalsa, avocadodip en tortillachips

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Wheat
Fish
Milk
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

4 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

80 g

Avocado dip

½ piece

Mango

½ piece

Lime

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

120 g

Diced tuna steak

(Contains Fish)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Tomato

40 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

40 g

Sweet chilli tortilla chips

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4841 kJ
Calories1157 kcal
Fat59.1 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate102.7 g
Sugar26.5 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein48.6 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Aluminum Foil
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Meng in een kom de garnalen met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/2 el olijfolie per persoon en een snufje zout. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat in de koelkast marineren tot gebruik.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 
  • Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in partjes.
Salsa maken
2
  • Meng in een kom de mango, tomaat, komkommer, de helft van de zoet-pittige chilisaus en de helft van de koriander.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de salsa. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart.
  • Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
3
  • Wrijf de mini-tortilla's in met 1 el zonnebloemolie per persoon en de overige Mexicaanse kruiden.
  • Verdeel de mini-tortilla's over een bakplaat met bakpapier en bak in 4 - 6 minuten knapperig.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de garnalen met de marinade 2 minuten.
  • Voeg de tonijnblokjes toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Beleg de tostada's met de avocadodip, mangosalsa, garnalen en tonijnblokjes. 
  • Besprenkel met de overige zoet-pittige chilisaus.
  • Garneer met de zure room en de overige koriander.
  • Serveer met de tortillachips.