Traditionele shakshuka
Traditionele shakshuka

Traditionele shakshuka

met ei, geitenkaas en speltbaguette

Shakshuka is een traditioneel Midden-Oosters gerecht met tomaat en ei. Het wordt op elk moment van de dag gegeten en is lekker met wat brood. Vandaag bereid je het gerecht met geitenkaas en bak je een speltbaguette van onze leverancier Le Perron af.

Allergens:
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode paprika

2 unit

Pruimtomaat

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

40 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains Egg, Milk)

1 unit

Kleine speltbaguette

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2381 kJ
Calories569 kcal
Fat24 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate64 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber5 g
Protein29 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Groenten koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bereiden
4

Maak per ei een kuiltje in het groentemengsel en breek het ei hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen (zie tip). Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Baguettes bakken
5

Bak ondertussen de speltbaguette 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

Borden opwarmen
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.