Shakshuka is één van onze favoriete vegetarische gerechten en mag natuurlijk niet ontbreken in de #WeekZonderVlees, wat het deze week in Nederland is. Je kunt met shakshuka alle kanten op, lekker variëren met de soort kaas bijvoorbeeld. Eieren zitten boordevol goede voedingsstoffen als vitamines en mineralen en natuurlijk eiwitten - een voedzame vegetarische keuze dus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Rode paprika
2 unit
Pruimtomaat
3 bunch
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
40 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
1 unit
Kleine speltbaguette
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.
Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen
Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.