Traditionele shakshuka met ei en feta
Traditionele shakshuka met ei en feta

Traditionele shakshuka met ei en feta

Een Israëlisch gerecht met verse krulpeterselie

Dit gerecht word ook in de Tunesische, Libische en Marokkaanse keuken gegeten. Wij eten het in de avond, maar daar wordt het ook wel als ontbijt of lunch gegeten. Erg lekker: laat de shakshuka in de oven garen. Zet een ovenbestendige pan na het toevoegen van de eieren 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Allergens:
Egg
Milk
Gluten
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ui

2 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

1.5 unit

Gele paprika

2 unit

Tomaat

4 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

1.5 teaspoon

Gemalen komijnzaad

2 unit

Ei

(Contains Egg)

75 g

Feta

(Contains Milk)

2 unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains Gluten, Soy, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories497 kcal
Energy (kJ)2080 kJ
Fat19 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate52 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Knife
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Snijd de ui, knoflook, rode peper en paprika klein
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika klein. Snijd de tomaat in blokjes en hak de krulpeterselie fijn.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika, tomaat, komijnpoeder en het grootste deel van de krulpeterselie toe en bak 1 minuut. Voeg 50 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.

Voeg het ei en de feta toe
4

Maak in de wok of hapjespan ruimte vrij voor het ei en breek hierin het ei. Verkruimel de feta boven de pan, dek opnieuw af en laat het ei in 10 minuten stollen. Haal de laatste 2 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

5

Zet ondertussen de oven op 190 graden en bak het zuurdesembrood in 8 – 10 minuten goudbruin.

Verdeel het gerecht over de borden
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het zuurdesembrood.

Tip! Vind je zachtgekookte eieren lekker? Verkort dan de afgedekte kooktijd na het toevoegen van de eieren met 4 minuten. Zo zijn de eieren van binnen nog zacht. Laat daarna nog wel het overtollige vocht in 2 minuten verdampen.