Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas
Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat op elk moment van de dag gegeten wordt: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met brood om in de saus te dippen. Jij bakt een speltbaguette van onze leverancier LePerron af in de oven.

Allergens:
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Gele paprika

2 unit

Tomaat

2 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

40 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

1 unit

Kleine speltbaguette

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olijfolie

unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2439 kJ
Calories583 kcal
Fat25 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate66 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Wok with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijd de groenten klein
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de eieren stollen
3

Maak een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat in 10 minuten de eieren stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

4

Bak ondertussen de speltbaguette 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

Garneer met de overige peterselie
5

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.