Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat op elk moment van de dag gegeten wordt: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met brood om in de saus te dippen. Jij bakt een speltbaguette van onze leverancier LePerron af in de oven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Gele paprika
2 unit
Tomaat
2 sprig
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
40 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
1 unit
Kleine speltbaguette
(Contains Gluten)
¼ tablespoon
Olijfolie
unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat in 10 minuten de eieren stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
Bak ondertussen de speltbaguette 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.