Falafel en geroosterde groenten met tahinsaus
Falafel en geroosterde groenten met tahinsaus

Falafel en geroosterde groenten met tahinsaus

met witte kaas, couscous en amandelen

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Egg
Sesame
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

75 g

Falafel

(May be present Mustard, Soy, Gluten)

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

½ piece

Eggplant

¼ piece

Lemon

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

40 g

Tahini sauce

(Contains Milk, Egg, Sesame)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Water for the sauce

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3784 kJ
Calories904 kcal
Fat42.5 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate94.7 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber15.2 g
Protein28.6 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Lidded saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in partjes.
  • Halveer de wortel en snijd in halve maantjes van 1 cm dik.
  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Roosteren
2
  • Meng in een grote kom de groenten met de Midden-Oosterse kruiden en 1 el olijfolie per persoon.
  • Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de groenten 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Kook je voor 3 of meer personen? Gebruik dan eventueel 2 bakplaten.

Couscous wellen
3
  • Snijd de verse kruiden grof. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng de tahinsaus met de aangegeven hoeveelheid water.
  • Voeg, wanneer de groenten nog 10 minuten moeten bakken, de falafel toe aan de bakplaat en bak mee.
  • Breng in een steelpan met deksel 175 ml water per persoon aan de kook voor de couscous (zie Tip). 
  • Zet het vuur uit, voeg de couscous toe, roer goed en laat afgedekt wellen. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Serveren
4
  • Meng vlak voor het serveren de za'atar en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de couscous over diepe borden. Leg de groenten en falafel erop.
  • Besprenkel met de tahinsaus en verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de verse kruiden, de gezouten amandelen en eventueel de overige citroenpartjes.