Traybake met kipdrumsticks
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met bloemkool, Surinaamse kruiden en wortel

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!

Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Chicken drumsticks in Baharat marinade

250 g

Potatoes

100 g

Cauliflower florets

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories864 kcal
Energy (kJ)3614 kJ
Fat48.4 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate65.4 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber14 g
Protein37.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom per persoon: 1 tl kerriepoeder, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en meng met de gekruide olie.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang.
  • Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Traybake maken
2
  • Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de aardappelen en wortel over een bakplaat met bakpapier. Leg de gemarineerde kipdrumsticks tussen de wortel en aardappelen op de bakplaat. Bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot alles gaar is.
  • Meng in een andere kom de bloemkoolroosjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Schep na 30 minuten alles om, voeg de bloemkoolroosjes toe aan de bakplaat en bak nog 12 - 15 minuten.
Rode ui inleggen
3
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1/2 el suiker.
  • Voeg de uienringen toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Serveren
4
  • Serveer de aardappelen, groenten en kipdrumsticks op een bord.
  • Serveer met de ingelegde rode ui en mayonaise.