Traybake met vegetarische gehaktballetjes
Traybake met vegetarische gehaktballetjes

Traybake met vegetarische gehaktballetjes

met sinaasappelmayo en Surinaamse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! Met deze vegetarische balletjes van de Vegetarische Slager geniet je van een malse textuur, maar dan volledig plantaardig.

Tags:
Veggie
Family
Extra Veggies
Allergens:
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 piece

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

(Contains Haver, Soja, Tarwe, Gerst May be present Mosterd, Selderij)

½ piece

Apple

200 g

Baby potatoes

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

25 g

Mayonnaise

(Contains Mosterd, Ei)

1 piece

Onion

¼ piece

Easy peel orange

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3039 kJ
Calories726 kcal
Fat36.9 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate71.3 g
Sugar20.9 g
Dietary Fiber21.2 g
Protein19.6 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes. Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. 

Aardappelen snijden
2

Was de krieltjes en halveer ze, of snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. Meng in een grote kom de wortel, ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een helft van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie en de kruiden.

Groenten bereiden
3

Meng in dezelfde kom de krieltjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Surinaamse kruiden en verdeel over de andere helft van de bakplaat (zie Tip).

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een bakplaat voor de aardappelen en een tweede bakplaat voor de groenten.

Groenten roosteren
4

Rooster de krieltjes en groenten 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Voeg de vegetarische balletjes toe aan de bakplaat en bak de laatste 10 minuten mee in de oven. 

Saus maken
5

Pers de sinaasappel uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl Surinaamse kruiden en 1 1/2 el sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie grof.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, groenten en vegetarische balletjes over de borden. Besprenkel met de sinaasappelmayo. Garneer het gerecht met de peterselie.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.