Zalm in hoisinsaus met ovenrijst
Zalm in hoisinsaus met ovenrijst

Zalm in hoisinsaus met ovenrijst

met geroosterde courgette en wortel

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Tags:
Family
Quick Prep
Allergens:
Fish
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

15 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

75 g

Jasmine rice

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

½ piece

Yellow carrot

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3088 kJ
Calories738 kcal
Fat29.9 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate81.3 g
Sugar17.5 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein27.9 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Bowl
Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Snijd de ui in partjes. 
  • Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de wortel en snijd in stukken van 1 cm.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bereiden
2
  • Meng in een grote kom de ui, courgette en wortel met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier.
  • Voeg de rijst, het kokende water en een snuf zout toe aan een ovenschaal en meng goed.
  • Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
Zalm roosteren
3
  • Plaats de ovenschaal met rijst onderin de oven en plaats de bakplaat met groenten middenin de oven.
  • Bak 20 - 22 minuten, of tot alles gaar is.
  • Leg de zalm met de huid naar beneden op de bakplaat en smeer de bovenkant van de zalm in met 2/3 van de hoisinsaus. Bak de zalm de laatste 10 - 15 minuten mee. 
Serveren
4
  • Snijd de limoen in 6 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de sesamolie en overige hoisinsaus met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl honing. 
  • Meng de nasi-bamikruiden door de rijst. Verdeel de rijst, groenten en zalm over borden.
  • Garneer met de hoisin-sesamdressing en de gomasio. Seveer met de overige limoenpartjes.