Truffel-paddenstoelen rigatoni met blauwe kaas
Truffel-paddenstoelen rigatoni met blauwe kaas

Truffel-paddenstoelen rigatoni met blauwe kaas

met mascarpone, broccolini en walnootstukjes

Wist je dat deze truffelolie gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

50 g

Broccolini

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

150 g

Pre-cut ​​mushroom mix

4 milliliters

Truffle-style olive oil

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

25 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3061 kJ
Calories732 kcal
Fat36.8 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate75.8 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein23.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm.
  • Halveer eventuele dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee.
  • Bewaar een klein beetje kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden en bakken
2
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalot, paddenstoelen en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Saus maken
3
  • Verlaag het vuur van de hapjespan. Voeg de mascarpone en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe.
  • Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
  • Voeg de blauwe kaas toe en meng goed door tot de kaas volledig gesmolten is.
  • Meng de saus door de pasta en broccolini. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met paddenstoelen en broccolini over de borden.
  • Garneer met de walnootstukjes en besprenkel met de truffelolie.