Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen
Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

met parmigiano reggiano en rucolasalade met peer en pecannoten

Voor de risotto gebruik je orzo, een bijzondere paddenstoelenmix en truffelolie. Zo haal je het restaurant bij jou in huis en ben jij voor een avond chefkok.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

100 g

Mushroom mix: maitake, oyster & white shimeji

20 g

Parmigiano Reggiano DOP

5 g

Fresh flat leaf parsley

85 g

Orzo

8 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

½ piece

Pear

20 g

Arugula

1 piece

Bream fillet with skin

10 g

Chopped pecans

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

175 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories1006 kcal
Energy (kJ)4211 kJ
Fat55 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate80 g
Sugar16 g
Dietary Fiber6 g
Protein44 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paddenstoelen in de gewenste grootte. Snijd de helft van de parmigiano reggiano-vlokken grof. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Dan kun je ook groentebouillon gebruiken.

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Verhoog het vuur naar middelmatig, voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de orzo dan eerst af met een scheutje witte wijn.

Paddenstoelen garen
3

Voeg na 4 minuten de paddenstoelen toe aan de orzo en laat ze 6 - 8 minuten meekoken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng de olijfolie met truffel, de fijngesneden parmigiano reggiano en de helft van de bladpeterselie door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Meng vlak voor serveren de rucola en de blokjes peer door de dressing.

Dorade bakken
5

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over diepe borden. Leg de dorade erop en garneer met de overige bladpeterselie en parmigiano reggiano-vlokken. Serveer de salade met peer ernaast. Garneer de salade met de pecanstukjes.