Tuna melts met tomaat en mais
Tuna melts met tomaat en mais

Tuna melts met tomaat en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en frisse salade

Speciaal ingrediënt in je box! Deze tonijn van Fish Tales is duurzaam gevangen. Met alleen een hengel en lijn; één voor één, vis voor vis, bijzonder toch?

Tags:
Family
Allergens:
Rye
Wheat
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Corn

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

1 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

30 g

Lamb's lettuce

1 can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3426 kJ
Calories819 kcal
Fat40.1 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate83 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein30.2 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sieve
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Hak de verse kruiden fijn.
Broodjes beleggen
2
  • Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, de helft van de tomaat, de helft van de ui en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade.
  • Verdeel de geraspte kaas over de tuna melts en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de overige ui en overige tomaat met de dressing.
  • Meng vlak voor het serveren de sla met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de tuna melts over de borden. Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de salade.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.