Biefstukreepjes met yoghurtsaus
Biefstukreepjes met yoghurtsaus

Biefstukreepjes met yoghurtsaus

met bulgur, aubergine en verse dille

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

100 g

Passata

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2506 kJ
Calories599 kcal
Fat18 g
Saturated Fat4.2 g
Carbohydrate64.9 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber17.9 g
Protein37.3 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 minuten.
  • Roer de bulgur erdoor en rooster 1 minuut. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
Aubergine bakken
2
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 6 - 8 minuten, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de dille fijn.
  • Meng in een kom de yoghurt met de helft van de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Roer de passata door de aubergine en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en bak 1 - 2 minuten verder, of tot de biefstukreepjes gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de Afrikaanse kruidenmix door de bulgur en verdeel de bulgur over de borden.
  • Leg de aubergine en de biefstukreepjes erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus en garneer met de overige dille.