Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en tomaat

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat
Sesame
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

100 g

Passata

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

20 g

Arugula

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

1 piece

Tomato

1 piece

Mini Turkish bread

(Contains Wheat, Sesame, Gluten May be present Tree nuts, Milk, Egg, Soy)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3448 kJ
Calories824 kcal
Fat42.9 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate65.5 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein42.5 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui een halve minuut. 
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin.
Saus maken
2
  • Blus de pan af met de passata en per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
Broodjes bakken
3
  • Halveer ondertussen de broodjes. 
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Leg de gehalveerde broodjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes.  
  • Hak de blaadjes van het basilicum grof.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de tomatenpartjes en de helft van het basilicum door de dressing.
  • Serveer de broodjes op een bord en beleg met de gehaktballetjes. 
  • Garneer met het basilicum en serveer de salade ernaast.