Turks broodje met kippendijreepjes
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Tags:
Family
Allergens:
Ei
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

⅓ head

Butter lettuce

½ piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Aioli

(Contains Ei, Mosterd May be present Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

1 piece

Mini Turkish bread

(Contains Tarwe, Sesamzaad May be present Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Noten)

100 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4049 kJ
Calories968 kcal
Fat57.4 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate77.4 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein32.2 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes met de helft van de Midden-Oosterse kruiden, afgedekt, 12 - 14 minuten (zie Tip).
  • Bak de laatste 5 minuten zonder deksel. 
  • Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Kip bakken
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in fijne ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

Salade maken
3
  • Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Midden-Oosterse kruiden.
  • Snijd het broodje open en besmeer met de aioli.
  • Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken en wat rauwe ui.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn en de honing.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige sla en groenten toe en meng goed.
  • Verdeel de broodjes over de borden en beleg met de kip. Leg de krieltjes ernaast. Serveer met de salade en kruidenmayonaise.