Turks broodje met kipgyros en aioli
Turks broodje met kipgyros en aioli

Turks broodje met kipgyros en aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Duik in augustus met ons de mediterrane keuken in! Snuif de zuiderse sfeer op en verwen je smaakpapillen met deze zomerse recepten. Klaar om te genieten?

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

110 g

Chicken gyros

1 piece

Turkish bread

¼ head

Butter lettuce

½ piece

Carrot

½ piece

Tomato

¼ piece

[Persian] cucumber

25 g

Aioli

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories730 kcal
Energy (kJ)3056 kJ
Fat41 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate56 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Kipgyros bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Groenten snijden
2

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd per persoon 2 bladen botersla apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Beleggen
3

Snijd het broodje open en besmeer met aioli. Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.