Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Mini Turkish bread
(Contains Wheat, Sesame, Gluten May be present Tree nuts, Milk, Egg, Soy)
40 g
Roasted bell pepper sauce
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
½ piece
Eggplant
100 g
Chicken thigh strips with kebab spices
40 g
Giant couscous
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
½ piece
Onion
¼ piece
Pomegranate
50 g
Mini Roma tomatoes
¼ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
20 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
1.25 tablespoon
Olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
300 milliliters
Water
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruiselings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de aubergine op de schil in de pan en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Meng in een kleine kom per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie. Haal de aubergine uit de pan, leg ze op de schil op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de kruidenolie. Rooster de aubergine 13 - 16 minuten in de oven. Bak het Turkse broodje de laatste 3 - 4 minuten mee.
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 -14 minuten gaar en giet daarna af. Meng in een kleine kom de labne met 1/2 tl water per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en kippendijreepjes in 5 - 7 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie en munt fijn.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Meng vervolgens de tomaat en de helft van de verse kruiden met de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Gebruik 1/4 van de pitjes uit de granaatappel per persoon.
Snijd het broodje open. Besmeer met de geroosterde-paprikasaus. Beleg met de gebakken ui en kippendijreepjes. Besprenkel de labnedressing eroverheen. Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en serveer 1/2 aubergine per persoon erop. Garneer de parelcouscous en aubergine met de overige verse kruiden en granaatappelpitjes. Verkruimel de witte kaas erover.