Turks broodje met spicy pulled chicken
Turks broodje met spicy pulled chicken

Turks broodje met spicy pulled chicken

met sriracha-mayo en paprika

Pulled chicken ontstaat letterlijk door langzaam gegaard kippenvlees uit elkaar te "trekken". Zo kan je makkelijk dit broodje ermee beleggen.

Allergens:
Wheat
Sesame
Gluten
Mustard
Soy
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Bell pepper

½ piece

Garlic

50 g

Pulled chicken

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

1 piece

Mini Turkish bread

(Contains Wheat, Sesame, Gluten May be present Tree nuts, Milk, Egg, Soy)

50 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2793 kJ
Calories667 kcal
Fat33 g
Saturated Fat4.2 g
Carbohydrate68.4 g
Sugar21 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein21.5 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de komkommer in plakjes en de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de paprika en de pulled chicken toe en bak 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus en ketjap manis toe en verwarm het geheel nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. 

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de pulled chicken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de sriracha-mayo, slamix en komkommerplakjes. Maak af met de bovenkant van het broodje.