Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst
Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst

Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Met deze gevulde courgettes krijg je maar liefst 600 gram groente per persoon binnen! In combinatie met de feta zorgt het voor de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium. Tel daar de volkoren rijst bij op en je hebt een Balansrecept om u tegen te zeggen!

Allergens:
Milk
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

10 g

Verse peterselie, koriander en munt

50 g

Feta

(Contains Milk)

42 g

Zilvervliesrijst

½ teaspoon

Paprikapoeder

to taste

Gemalen kaneel

½ unit

Tomatenblokjes

1 unit

Courgette

¼ teaspoon

Gemalen komijnzaad

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

1 unit

Pruimtomaat

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2588 kJ
Calories619 kcal
Fat25 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate69 g
Sugar31.8 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie, munt en koriander fijn. Snijd de feta in blokjes.

.
2

Kook de rijst, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1 tl olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook, 3/4 van de verse kruiden, 1/2 tl paprikapoeder per persoon en een mespuntje kaneel per persoon 4-6 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en kook nog 5 minuten zachtjes op laag vuur.

.
3

Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de zaadlijsten fijn en voeg ze toe aan het tomatenmengsel. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en wrijf ze in met 1/2 tl olijfolie per persoon. Breng ze op smaak met 1/4 tl komijn per persoon, peper en zout.

.
4

Meng de rijst en de helft van de feta door het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de halve courgettes met het tomaten-rijstmengsel. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde courgettes 20-25 minuten in de oven, tot ze zacht en gaar zijn.

.
5

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng de pruimtomaatblokjes en de overige feta in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en een beetje extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de overige verse kruiden door de tomatensalade.

.
6

Leg per persoon twee courgettehelften op een bord. Serveer met de tomatensalade.