Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst
Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst

Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst

met rundermerguezworstje als extra

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Milk
Almonds
Soy
Mustard
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

10 g

DONT USE Verse peterselie, koriander en munt

50 g

Feta

(Contains Milk)

42 g

Zilvervliesrijst

½ teaspoon

Paprikapoeder

to taste

Gemalen kaneel

½ unit

Tomatenblokjes

1 unit

Courgette

¼ teaspoon

Gemalen komijnzaad

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

1 unit

Rundermerguezworstje

(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)

1 unit

Pruimtomaat

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4130 kJ
Calories987 kcal
Fat51 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate73 g
Sugar32.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein54 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie, munt en koriander fijn. Snijd de feta in blokjes.

.
2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook, 1/2 tl paprikapoeder per persoon en een mespuntje kaneel per persoon 4 - 6 minuten (zie TIP). Voeg daarna de tomatenblokjes toe en kook nog 5 minuten zachtjes op laag vuur.

.
3

Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de zaadlijsten fijn en voeg ze toe aan het tomatenmengsel. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en wrijf ze in met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng ze op smaak met 1/4 tl komijn per persoon, peper en zout (zie TIP).

.
4

Meng de rijst en de helft van de feta door het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de halve courgettes met het tomaten-rijstmengsel (zie TIP). Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde courgettes 20 - 25 minuten in de oven, tot ze zacht en gaar zijn.

.
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 - 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Meng de pruimtomaatblokjes en de overige feta in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en een beetje extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de verse kruiden door de tomatensalade, houd eventueel een beetje kruiden achterwege ter garnering van de rijst.

.
6

Leg per persoon twee courgettehelften op een bord. Serveer met de merguezworstjes en tomatensalade.