Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Banana pepper
½ piece
Red onion
3 piece
Garlic
1 piece
Beef merguez sausage
100 g
Passata
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ piece
Pizza dough
(Contains Gluten, Wheat, Spelt May be present Milk)
15 g
Grated mature cheese
½ piece
Tomato
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
½ tablespoon
Red wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd de peper in dunne ringen. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel.
Tip:
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten. Voeg het worstvlees en de Turkse groene peper toe en roerbak 4 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de uiringen toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in 2 gelijke delen. Vouw de randen aan de lange zijde 1 cm naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen tot je een schuitje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg. Verdeel de geraspte kaas over de vulling en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Gebruik eventueel een deegroller of lege fles wijn om het deeg uit te rollen.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de verse bladpeterselie grof.
Verdeel de pides over de borden en beleg met de gepekelde ui en tomaat. Garneer met de bladpeterselie.
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de pides.