Turkse pide met rundermerguez
Turkse pide met rundermerguez

Turkse pide met rundermerguez

met Turkse groene pepers en zoetzure ui

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Mosterd
Selderij
Soja
Gluten
Tarwe
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Banana pepper

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

1 piece

Beef merguez sausage

(Contains Mosterd, Selderij, Soja May be present Gluten, Ei)

100 g

Passata

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ piece

Pizza dough

(Contains Gluten, Tarwe, Spelt May be present Melk (inclusief lactose))

½ piece

Tomato

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories773 kcal
Energy (kJ)3235 kJ
Fat29.1 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate83.3 g
Sugar18.3 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein35.9 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd de peper in dunne ringen. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel.

Roerbakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten. Voeg het worstvlees en de Turkse groene peper toe en roerbak 4 minuten. Voeg de passata en per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water toe. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ui pekelen
3

Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de uienringen toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Pide vullen
4

Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Snijd het deeg in 2 gelijke delen. Vouw de randen naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen tot je een schuitje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Gebruik eventueel een deegroller of lege fles wijn om het deeg uit te rollen.

Snijden
5

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de verse bladpeterselie grof.

Serveren
6

Verdeel de pides over de borden en beleg met de gepekelde ui en de tomaat (zie Tip). Garneer met de bladpeterselie.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de pides.