Ras el hanout is een kruidenmengsel dat we vooral kennen uit de Arabische keukens en betekent 'het beste van de winkel'. De kip is al gekruid met ras el hanout, waardoor de pompoen ook een bijzondere smaak krijgt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Courgette
30 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
150 g
Pompoenblokjes
½ teaspoon
Gedroogde rozemarijn
100 g
Kippendijstukjes
1 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de rode ui, snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in plakjes.
Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Giet af indien nodig en roer de korrels met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen en bewaar apart voor later. Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten.
Voeg vervolgens de courgette, het grootste deel van de pompoenblokjes en de rozemarijn toe en bak al roerend 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 300 ml water persoon toe. Kook de soep, afgedekt 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kippendijreepjes met de overige pompoenblokjes 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra vierge olijfolie toe.
Bak ondertussen het Libanees platbrood 2 - 3 minuten af in de oven, of tot ze knapperig zijn. Voeg de parelcouscous toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de kommen en schep de kippendijreepjes en de gebakken pompoenblokjes in de soep. Druppel de olie uit de pan erover, breng op smaak met peper en zout en serveer met het Libanees platbrood.