Teriyaki kipburger
Teriyaki kipburger

Teriyaki kipburger

met aardappelpartjes en frisse salade

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

175 g

Potatoes

½ piece

Onion

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ head

Butter lettuce

⅔ piece

Yellow carrot

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

1 piece

Chicken burger from Oranjehoen

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3634 kJ
Calories869 kcal
Fat41.9 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate90.6 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein30.2 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Burgers bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de burgers toe en bak in 2 - 3 minuten per kant gaar.
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en 1/2 el honing per persoon toe.
Salade maken
3

 

  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1/2 el mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Snijd de sla fijn en meng in de saladekom met de dressing en geraspte wortel.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg elk broodje met wat salade en leg 1 kipburger en een beetje gebakken ui erop.
  • Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden.
  • Leg de salade ernaast en serveer de aardappelpartjes met de overige mayonaise.