.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Mushrooms
0.68 piece
Scallions
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
100 g
Chicken fillets
¼ piece
[Persian] cucumber
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
200 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
5 g
Chopped cashews
50 milliliters
Low sodium chicken stock
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de udonnoedels dan voor gebruik af in een vergiet.
Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en groente. Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je geen ketjap in huis? Voeg dan dezelfde hoeveelheid bruine suiker toe.
Verdeel de noedels, kip en groente over de borden.Garneer met de cashewstukjes.