Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer

.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

0.68 piece

Scallions

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

100 g

Chicken fillets

¼ piece

[Persian] cucumber

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

200 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

5 g

Chopped cashews

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium chicken stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

Nutrition Values

Calories596 kcal
Energy (kJ)2494 kJ
Fat11 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate85 g
Sugar22 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipfilethaasjes bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de udonnoedels dan voor gebruik af in een vergiet.

Mengen
3

Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en groente. Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je geen ketjap in huis? Voeg dan dezelfde hoeveelheid bruine suiker toe.

Serveren
4

Verdeel de noedels, kip en groente over de borden.Garneer met de cashewstukjes.