Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Gluten
Soy
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

125 g

Champignons

2.5 unit

Bosui

½ unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 g

Kipfilethaasjes

¼ unit

Komkommer

1 sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

75 g

Gedroogde udonnoedels

(Contains Gluten)

5 g

Cashewstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

50 milliliters

Kippenbouillon

½ tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2549 kJ
Calories609 kcal
Fat11 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate77 g
Sugar23 g
Dietary Fiber5 g
Protein40 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Bereid de kippenbouillon. Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen. Snijd het wit van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken en snijden
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het witte deel van de bosui en de champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Kook de udonnoedels 4 - 5 minuten. Giet daarna af en bewaar apart. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

Mengen
3

Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur. Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.