Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en daarom in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle smaken op van dit eenpansgerecht.

Allergens:
Soy
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

1.32 piece

Scallions

1 cm

Fresh ginger

100 g

Chicken thigh strips

½ piece

[Persian] cucumber

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

200 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

50 milliliters

Low sodium chicken stock

Nutrition Values

Calories622 kcal
Energy (kJ)2604 kJ
Fat17 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate86 g
Sugar22 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer eventueel in de lengte als de bosui erg dik is. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Calcium vind je ook in boerenkool en paksoi.

Kip bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en kippendijreepjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de gesneden paddenstoelen toe en bak 3 - 5 minuten met het deksel op de pan. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

Mengen
3

Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Voeg de udonnoedels toe en kook, onafgedekt, 2 - 4 minuten op laag vuur zodat de noedels langzaam loskomen. Voeg de laatste 2 minuten de komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

Serveren
4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.