In de Thaise eetcultuur is street food heel belangrijk: op elke straathoek wordt wel iets lekkers bereid of gegeten. Dit noedelgerecht met pittige saus van pinda's, koriander en limoen is hierop geïnspireerd: het is snel klaar en doet je voor even geloven dat je in Thailand bent.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
½ unit
Komkommer
1 unit
Bosui
8 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
½ unit
Limoen
2 cm
Verse gember
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Avocado
1 cup
Pindakaas
(Contains Peanuts)
10 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
2 tablespoon
Ketjap manis
to taste
Sambal
• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de verse udonnoedels • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de bosui in ringen • Hak de verse koriander grof. Snijd de limoen in kwarten. Rasp de gember met een fijne rasp en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes
• Meng in een kom de pindakaas, de ketjap, de sambal, de knoflook, de gember en 1 el kokend water per persoon tot een mooie, dikke saus.
• Kook de noedels in 3 minuten beetgaar. Giet daarna af • Voeg de saus toe aan de noedels en meng goed.
• Verdeel de noedels over diepe borden en garneer met de komkommer, avocado, koriander, bosui, limoen, gezouten pinda's en eventueel met sambal naar smaak.