Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet
Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet

Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet

met spitskool en broccoli

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

65 g

Mushrooms

100 g

Sweetheart cabbage & broccoli

(May be present Celery)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Onion

5 g

Ginger paste

1 piece

Basa fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

100 milliliters

Boiled water

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2003 kJ
Calories479 kcal
Fat17.6 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate46.2 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber13.5 g
Protein31.5 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en voeg 100 ml kokend water per persoon toe.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de champignons in kwarten. 
  • Snijd de wortel in dunne halve plakken. 
Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de gemberpuree en ui  2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en kook 3 - 4 minuten.
  • Voeg de noedels en champignons toe en kook nog 3 - 4 minuten.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de Vietnamese saus door de soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg sambal naar smaak toe.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de vis erop.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.