Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen
Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

met broccoli in kruidenboter

Wat maakt broccoli een supergroente? a) De grote hoeveelheid aan vitaminen (A, C en E), b) broccoli is zeer vezelrijk of c) deze groente zit vol ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

225 g

Potatoes

3 piece

Garlic

5 g

Fresh curly parsley & chives

160 g

Broccoli

1 piece

Pork loin

2 slice

Bacon

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories641 kcal
Energy (kJ)2680 kJ
Fat31 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate49 g
Sugar5 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein37 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenboter maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Meng in een kom de knoflook en verse kruiden met de roomboter en breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de roomboter nog niet zacht is: je mengt deze later met de warme broccoli.

Broccoli bereiden
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en schep meteen de kruidenboter erdoor, zodat die kan smelten.

Tip: Wist je dat broccoli rijk is aan ijzer en kalium? Dit gerecht bevat wel 250 gram broccoli en bevat daardoor meer vitamine C dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Varkensfilet met ontbijtspek bakken
4

Omwikkel de varkensfilet met het ontbijtspek. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren. Snipper ondertussen de ui fijn. Verhit de koekenpan opnieuw en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur.

Jus maken
5

Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij de ui in de koekenpan en breng aan de kook. Roer glad tot er een egale jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Leg de varkensfilet met ontbijtspek ernaast en serveer met de broccoli in kruidenboter.