Broccoli is echt een supergroente! Deze bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
225 g
Half kruimige aardappelen
¼ unit
Knoflookteen
5 g
Verse krulpeterselie & bieslook
200 g
Broccoli
1 unit
Varkensfilet
25 g
Ontbijtspek
1 unit
Sjalot
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
125 milliliters
Groentebouillon
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid 125 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes.
Verhit per persoon 1 el roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, verse kruiden en broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met de bouillon, zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet indien nodig af. Breng op smaak met peper en zout.
Omwikkel de varkensfilet met het ontbijtspek. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren. Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit de koekenpan opnieuw en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur.
Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij de sjalot in de koekenpan en breng aan de kook. Roer glad tot er een egale jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Leg de varkensfilet met ontbijtspek ernaast en serveer met de broccoli.