Varkensfilet met een frisse citroendressing
Varkensfilet met een frisse citroendressing

Varkensfilet met een frisse citroendressing

met krieltjes uit de oven en sperziebonen

Deze varkensfilet draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dit staat voor een lokaal, verantwoord en vooral lekker stukje vlees. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

250 g

Baby potatoes

200 g

Green beans

½ piece

Red onion

½ piece

Lemon

1 piece

Pork loin

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories686 kcal
Energy (kJ)2872 kJ
Fat28 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate70 g
Sugar10 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Pan with Lid
Colander
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Haal de varkensfilet uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit in een kleine kom. Kook de sperziebonen in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Tip: Deze citroen is biologisch. Hij ziet er misschien niet perfect uit, maar hij smaakt heerlijk en je kunt de schil (na het wassen) zonder zorgen gebruiken.

Dressing maken
3

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Varkensfilet bakken
4

Bestrooi de varkensfilet met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensfilet 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de varkensfilet uit de koekenpan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Sperziebonen bakken
5

Bak in dezelfde koekenpan van het vlees de rode ui en sperziebonen 4 - 6 minuten, of tot de boontjes een beetje knapperig zijn. Haal de koekenpan van het vuur en meng 1 el citroendressing per persoon door de ui en boontjes.

Tip: Voeg, als er niet genoeg roomboter over is in de pan, 1/4 el roomboter per persoon toe.

Serveren
6

Snijd de varkensfilet in reepjes en meng de eventueel vrijgekomen sappen van het vlees met de citroendressing. Verdeel de varkensfilet, krieltjes en sperziebonen over de borden. Garneer de varkensfilet met de overige citroendressing.

Tip: Houd je van de frisse toets van citroenrasp? Garneer het gerecht dan met het overige citroenrasp naar smaak.