Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Allergens:
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

2 slice

Bacon

150 g

Green beans

½ piece

Onion

½ piece

Lemon

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

½ piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3381 kJ
Calories808 kcal
Fat50 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate48.5 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber13 g
Protein37.9 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom de krieltjes met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de varkenshaas. Bak de krieltjes 20 - 23 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om. 
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
Varkenshaas bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Laat de sperziebonen 4 - 6 minuten zachtjes koken in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de varkenshaas over de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de varkenshaas met de roomkaas. Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. 
  • Verhit een koekenpan zonder olie en bak de varkenshaas in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Haal de varkenshaas uit de pan, leg in een ovenschaal en bak nog 10 - 12 minuten mee in de oven.
Saus maken
3
  • Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de varkenshaas en bak de ui en de sperziebonen 5 - 6 minuten.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de helft van de peterselie met per persoon: 1 el mayonaise en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een tweede kleine kom de walnootstukjes met de citroenrasp en de overige peterselie.
  • Verdeel de krieltjes, de varkenshaas en de sperziebonen over de borden.
  • Garneer met de walnoottopping en serveer met de kruidenmayonaise.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!