Varkenshaas in sinaasappelsaus
Varkenshaas in sinaasappelsaus

Varkenshaas in sinaasappelsaus

met vadouvanspruitjes en aardappelpuree

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan, maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Pistachios
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

200 g

Brussels sprouts

10 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

¼ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

200 g

Potatoes

½ piece

Easy peel orange

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

30 milliliters

Water for the sauce

0.12 piece

Low sodium beef stock cube

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2739 kJ
Calories655 kcal
Fat26.8 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate64.1 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber20.2 g
Protein35.4 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Wok or sautépan
Grater
Aluminum Foil
Small Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en zet apart.
  • Schoon de spruitjes door de onderkant weg te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen en halveer ze. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 5 - 8 minuten rondom bruin.
Spruiten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de spruitjes 6 - 8 minuten (zie Tip). Schep regelmatig om.
  • Voeg in de laatste minuut de knoflook en de vadouvan toe aan de spruitjes. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Hiermee bak je de spruitjes beetgaar. Eet je ze liever wat zachter? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten stomen.

Sinaasappelsaus maken
3
  • Bak de ui 4 - 5 minuten mee met de varkenshaas en haal de varkenshaas dan uit de pan. Laat rusten onder aluminiumfolie tot het serveren.
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Pers de sinaasappel uit in een kleine kom. 
  • Voeg het sinaasappelsap, de honing en per persoon: 1/2 tl sinaasappelrasp, 30 ml water en 1/8 bouillonblokje toe aan de ui en breng aan de kook.
Serveren
4
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe aan de aardappelen en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpuree en de spruitjes over de borden. 
  • Serveer de varkenshaas ernaast en giet de sinaasappelsaus eroverheen.
  • Garneer met de pistachenoten.

Weetje: Spruitjes zijn rijk aan vitamine C, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem, vezels voor gezonde darmen.