Varkensoester met aardbei-balsamicosaus
Varkensoester met aardbei-balsamicosaus

Varkensoester met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en geroosterde aardappeltjes

De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork escalope

(May be present Milk, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

300 g

Potatoes

½ sprig

Fresh rosemary

150 g

Green beans

½ piece

Onion

25 milliliters

Strawberry sauce

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3202 kJ
Calories765 kcal
Fat39.2 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate67.7 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber16 g
Protein33.9 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Haal de varkensoester uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng met 2/3 van de rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

Sperziebonen bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de ui. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Vlees bakken
3

Wrijf ondertussen de varkensoester in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Leg het vlees in de pan en bak in 5 - 7 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten tot serveren. Bewaar het bakvocht in de pan.

Saus maken
4

Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit hierin de helft van de ui en de overige rozemarijn 3 - 5 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren de roomboter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de overige ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het vlees in plakken. Verdeel de aardappelen, sperziebonen en het vlees over de borden. Schenk de saus over het vlees.