Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, sperziebonen, spekjes en amandelschaafsel

De varkenshaas in dit gerecht geef je een twist door hem met aardbeiensaus te serveren. Een unieke smaaksensatie!

Allergens:
Milk
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ sprig

Fresh rosemary

150 g

Green beans

½ unit

Onion

1 unit

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

25 milliliters

Strawberry sauce

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

25 g

Bacon lardons

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

30 milliliters

Water for the sauce

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3957 kJ
Calories946 kcal
Fat58.2 g
Saturated Fat22.9 g
Carbohydrate61 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber14.9 g
Protein41.9 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes en hak fijn. 

Sperziebonen bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de ui. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Varkenshaas bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvocht in de pan.

Saus maken
4

Verhit de koekenpan met het bakvet op middelmatig vuur en fruit hierin de helft van de ui en de helft van de rozemarijn 3 - 5 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren de roomboter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen stampen
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en de overige ui  2 - 3 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mascarpone, de overige rozemarijn en 1/2 tl mosterd per persoon toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de mascarpone-aardappelpuree en sperziebonen met spekreepjes over de borden. Garneer de sperziebonen met het amandelschaafsel. Leg de varkenshaas op de puree en schenk de aardbei-balsamicosaus erover.