Varkenshaas met gebakken aardappeltjes
Varkenshaas met gebakken aardappeltjes

Varkenshaas met gebakken aardappeltjes

met wortels en dillemayonaise

Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken aardappeltjes!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato wedges

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

1 piece

Yellow carrot

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2555 kJ
Calories611 kcal
Fat29.7 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate51.8 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber13 g
Protein28.1 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Bak de aardappelpartjes en de Siciliaanse kruidenmix in 15 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de wortels in plakjes.
  • Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de wortelplakjes en kook de wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Bakken en mengen
2
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. 
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
  • Snijd ondertussen de dille fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
3
  • Snipper de ui.
  • Verwarm de pan van de varkenshaas op hoog vuur.
  • Voeg de ui en wortelplakjes toe en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de varkenshaas en de wortelplakjes met ui over de borden.
  • Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.