Varkenshaas met geroosterde groente
Varkenshaas met geroosterde groente

Varkenshaas met geroosterde groente

met aardappelsalade

.

Allergens:
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Varkenshaas

250 g

Half kruimige aardappelen

¼ unit

Courgette

¼ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

5 g

Verse basilicum en bieslook

1 teaspoon

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

Nutrition Values

Energy (kJ)3031 kJ
Calories725 kcal
Fat39 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate58 g
Sugar13 g
Dietary Fiber8 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes.

Groenten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de plakjes courgette, aubergine en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Besprenkel de groenten met per persoon 1 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl tijm. Breng op smaak met peper en zout en bak 35 - 40 minuten in de oven.

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 6 - 8 minuten. Keer regelmatig, zodat alle kanten mooi bruin worden. Snijd de bieslook fijn en snijd het basilicum in reepjes. Bewaar apart.

Aardappelsalade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Garneer met het basilicum. Serveer de varkenshaas ernaast.