.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Varkenshaas
250 g
Half kruimige aardappelen
¼ unit
Courgette
¼ unit
Aubergine
1 unit
Tomaat
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
5 g
Verse basilicum en bieslook
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de plakjes courgette, aubergine en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Besprenkel de groenten met per persoon 1 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl tijm. Breng op smaak met peper en zout en bak 35 - 40 minuten in de oven.
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 6 - 8 minuten. Keer regelmatig, zodat alle kanten mooi bruin worden. Snijd de bieslook fijn en snijd het basilicum in reepjes. Bewaar apart.
Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Garneer met het basilicum. Serveer de varkenshaas ernaast.