Varkenshaas met geroosterde groenten
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade

Vandaag maak je een variant op ratatouille. Je legt tomaat, aubergine en courgette om en om zodat het er extra mooi uitziet (net als in de film)!

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

⅓ piece

Courgette

½ piece

Eggplant

250 g

Potatoes

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3298 kJ
Calories788 kcal
Fat48 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate54.7 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein31.4 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Oven Dish
Aluminum Foil
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes van maximaal 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de courgette-, aubergine- en tomatenplakjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Meng in een kleine kom de knoflook, de Siciliaanse kruiden en per persoon: 1 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en besprenkel de groenten hiermee. Breng op smaak met peper en zout. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie. Rooster de groenten 25 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak 10 - 15 minuten verder. 

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Laat de aardappelen goed afkoelen – anders nemen ze bij het mengen in stap 5 een deel van de mayonaise op en zal de aardappelsalade minder smeuïg worden.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Snijd de bieslook fijn.

 

Aardappelsalade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de varkenshaas ernaast.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.