Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met groene asperges en puree van gele biet en aardappel

Met dit gerecht waan je je vanavond in een restaurant. De varkenshaas met zoete honingsinaasappelsaus en de sterke smaak van de groene asperges vormen samen een gouden combinatie. Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. In tegenstelling tot andere stukjes varkensvlees kun je varkenshaas ook rosé eten.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gele biet

300 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Handsinaasappel

140 g

Varkenshaas

½ jar

Honing

125 g

Groene asperges

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

2 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3431 kJ
Calories820 kcal
Fat30 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate87 g
Sugar28.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein41 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Potato Masher
Tall-Sided Pan
Oven Dish

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappels en de gele biet. Schil de gele biet en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm . Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Pers de sinaasappel uit.

Koken
2

Kook de gele biet in 20 – 25 minuten gaar. Voeg na 5 – 10 minuten de aardappelen toe en kook mee met de biet. Giet daarna af en stamp de aardappelen en biet met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaas in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaal en bak nog 10 – 15 minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met het bakvet.

Saus maken
4

Verwarm de koekenpan met het bakvet op laag vuur en voeg de honing en het sinaasappelsap toe. Laat op laag vuur in 6 – 10 minuten zachtjes inkoken tot een saus.

Asperges bakken
5

Snijd ondertussen 1 – 2 cm van de onderkant van de groene asperges af. Verhit de overige boter in een andere koekenpan en en bak de asperges in 5 –10 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de witte balsamicoazijn toe. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de aardappel-bietenpuree over de borden. Leg de groene asperges en varkenshaas ernaast. Verdeel de saus over de varkenshaas. Garneer met de bladpeterselie.