Zelf een saus maken? Daar draai jij je hand niet voor om! Na het bakken van de varkenshaas voeg je mosterd, honing en knoflook aan de pan toe en voilà: je hebt de basis voor een smaakvolle saus die je afmaakt met de paddenstoelen en romige crème fraîche. Je bakt de varkenshaas verder in de oven. Zo wordt hij gelijkmatiger gaar, zonder uitdrogingsgevaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
150 g
Gemengde paddenstoelen
1 unit
Varkenshaas
½ teaspoon
Gedroogde rozemarijn
90 g
Orecchiette
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
1.5 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¾ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
0.13 unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orecchiette. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de beukenzwammetjes los. Snijd grote paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Bestrooi de varkenshaas met flink wat peper en zout.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in de hete olie in 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, gedroogde rozemarijn, knoflook en de helft van de roomboter toe en meng goed. Leg de varkenshaas inclusief saus in een ovenschaal en bak 10 – 11 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de saus voor stap 5.
Kook ondertussen de orecchiette in de pan met deksel, afgedekt, 12 –14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 – 5 minuten. Schenk de zwarte balsamicoazijn in de pan, zet het vuur middellaag en verhit totdat al het vocht verdampt is.
Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan met paddenstoelen en voeg de crème fraîche, 2 el water per persoon, de mosterdsaus uit de ovenschaal en peper en zout toe. Laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg de orecchiette toe, schep goed om en verhit nog 1 minuut. Snijd de varkenshaas in plakken.
Maak op de borden een bedje van de de rucola en verdeel de orecchiette erover. Leg de plakken varkenshaas op de pasta en bestrooi met nog wat peper en zout.